Welkom op de website van Casa Nova Safra.

Wij zijn Mildred en Alex en zijn sinds 2015 eigenaar van een 20.000 m² groot stuk land in de oostelijke Algarve waar wij een drietal vakantiehuisjes en ons eigen huis aan het bouwen zijn.

Hoe zijn we daartoe gekomen zult u zich afvragen.

Ongeveer zeven jaar geleden kregen we interesse in een vakantiehuisje in Zweden.

Tijdens een vakantie daar ontdekten wij dat het niet ons vaste vakantieland zou worden hoofdzakelijk vanwege het weer. We besloten op onze volgende vakantie toch weer het mediterrane klimaat op te zoeken en kozen voor Portugal.

Mildred had al eens kennisgemaakt met dit vredige en schone land en kende het gebied rondom Porto en daar had ze erg fijne herinneringen aan. We besloten om een vakantie door te brengen in Noord Portugal en het was voor mij liefde op het eerste gezicht.

Aangenaam verrast door de geweldige afwisselende natuur de vriendelijke mensen de mooie steden de schone lucht en het heerlijke klimaat herinnerde het me aan de Nederlandse zomers uit mijn kinderjaren. De daaropvolgende jaren besloten wij elk jaar een ander deel van Portugal te bezoeken om zodoende het land beter te leren kennen.

Het klimaat in de Algarve voldoet het meest aan onze wensen, voorjaar en zomer zijn de 2 seizoenen, van herfst en winter is hoegenaamd geen sprake. Langzaamaan raakten we steeds meer verknocht aan Portugal en de Algarve en besloten onze woonark te verlaten en ons hier te vestigen.

Inmiddels hebben we op ons terrein 3 accommodaties gebouwd: Casa da Laranja, Casa da Nêspera  en Casa da Amêndao.

Wij kunnen u dan verwelkomen op Casa Nova Safra zodat u kunt kennismaken met het stukje Portugal dat onze harten gestolen heeft.